Category Blog
2 mei 2015, Comments 0

De paden op de lanen in!

Wat een heerlijk weer vandaag! Volop Lente, weer dat uitnodigt tot bewegen. Fietsen, wandelen, in de tuin werken, ramen zemen, terras schoonmaken…dit alles is gezond bewegen.

Vaak wordt gedacht dat alleen echt sporten gezond is. Niet iedereen houdt van sporten. Helemaal niet erg, als u maar beweegt: snoeien, schoffelen, spitten, vegen, schrobben; allemaal lichamelijke activiteiten waar u moe van wordt en zo dus conditie opbouwt!

Neem eens vaker de trap; al na korte tijd zult u merken dat u minder snel kortademig wordt. Laat de auto eens staan en fiets naar de winkel of stad.

Wat doet bewegen op je gezondheid?

Het risico op hart- en vaatziektes, ouderdomsdiabetes en artrose neemt af. De afname van de botdichtheid (osteoporose) en spiermassa wordt vertraagd door meer bewegen. Ook blijkt bewegen goed te zijn voor uw hersenfuncties.

Wilt u structureel conditie opbouwen?

Vraag aan een van onze fysiotherapeuten of ze u kunnen helpen met een opbouwschema wandelen, fietsen of hardlopen. Deze schema’s beginnen met een lage inspanning en worden rustig opgebouwd. Dit heerlijke lenteweer nodigt uit om goede voornemens waar te gaan maken!

Succes namens het team fysiotherapie Ernste & van Opstal

 

Comments are closed.