Category Blog
14 juni 2016, Comments 0

Gezondheidszorg onder een dak!

 

De tijd gaat snel, al lang geen nieuwe blog meer geschreven, dat wordt weer eens tijd.

De tijd heeft niet stil gestaan binnen de praktijk. De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van het inrichten van onze behandelkamer in huisartsenpraktijk “Het Huys”, de praktijk van de huisartsen Mast-Storm en Jonkers.

Veel mensen vragen zich af waarom we bij deze huisartsen in de praktijk gaan werken.

We werken nu al een aantal jaren in gezondheidscentrum “Het Anker”. Dit is een echt multidisciplinair centrum; huisartsenpraktijk Snelder, fysiotherapie, diëtiste, psychologenpraktijk, podotherapie en Buurtzorg. Dit alles samen onder een dak.

Overleg

In de afgelopen jaren heeft het werken onder een dak in Gezondheidscentrum“Het Anker” ons geleerd hoe waardevol dit is. De huisarts loopt binnen met de vraag of een patiënt liefst vandaag nog gezien kan worden vanwege een acute enkelblessure; is tapen mogelijk? Wij lopen binnen bij de huisarts met een vraag over een patiënt met een fors beperkte heup en pijn; misschien toch een foto maken om slijtage aan te tonen of uit te sluiten? Laagdrempelig overleg is het motto. De deuren staan open voor elkaar.

Een patiënt met forse hoofdpijnklachten blijkt tijdens de behandeling aan te geven erg onder druk te staan en veel stress te ervaren; de manueel therapeut overlegt met de huisarts of inzetten van de POH geestelijke gezondheidszorg mogelijk is.

Een zwangere met forse bekkenklachten i.c.m. zeer fors doorgezakte voeten; op vrijdag kijken wij samen met de podotherapeut naar deze patiënt. Hebben aangepaste zooltjes zin of wachten hoe het zich ontwikkelt na de bevalling en dan nog eens samen kijken of ondersteunen van de basis meer stabiliteit kan geven?

Een patiënt met prikkelbare darmsyndroom, doorgestuurd door de M.D.L.-arts naar de bekkenfysiotherapeut. Wij overleggen met de diëtiste of ze eens kan inventariseren of voeding een bijdrage kan leveren.

De huisarts plaatst een pessarium bij een vrouw met een verzakking; de vraag aan de bekkenfysiotherapeut of deze kan beoordelen wat het effect hiervan is i.c.m. bekkenbodemspieroefeningen.

Zo kunnen we nog een hele tijd doorgaan; we versterken elkaar en de korte lijnen komen volledig ten goede aan de patiënt.

“Het Huys”

Daarom zijn wij zo blij met ons behandelkamer in huisartsenpraktijk “Het Huys”, op de Huet. Ook daar blijkt al na 3 weken werken in onze nieuwe behandelkamer hoe prettig de overlegmomenten zijn. We hoeven geen afspraak te maken voor overleg, we lopen zo bij elkaar naar binnen.

“Het Anker”

Gezondheidscentrum Het Anker is onze hoofdlocatie. Een mooie grote oefenzaal met goede apparatuur maakt dat deze locatie perfect geschikt is voor een degelijke revalidatie na bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie. Ook geven we hier rugscholing, COPD-training, “Fitzwanger en Fitmoeder” en onze Fysio Medische Training.

Kom gerust eens kijken naar onze mooie praktijk in de kerkzaal, u bent welkom!

Wij zijn blij met en trots op onze mooie locaties, maar vooral blij met de intensieve samenwerking op beide werkplekken!

Linda Ernste

 

 

Comments are closed.