Category Blog
28 november 2017, Comments 0

Waarom slapen we op kussens??

Dit is de titel van een leuk artikel in de Volkskrant geschreven door Mickey Steyaert. Een antwoord op lezersvragen. Door uit dit artikel te putten hopen we ook een beetje de vragen van veel patiënten te kunnen beantwoorden.

Overweegt u een nieuw kussen of matras aan te schaffen dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer;

Hoe belangrijk is je kussen voor je ’s nachts. Hoe persoonlijk is de voorkeur?? Wat is het nut van een hoofdkussen? Daar gaat dit artikel over. Pascal Mannekens, ergonoom , geeft antwoord. Hij spreekt van het samenspel van matras, bedbodem en hoofdkussen. Deze drie moeten goed op elkaar zijn afgestemd geeft hij aan.

De ondersteuning van je nek- en rugwervels moet goed zijn.

Als je op je zij ligt moeten je nekwervels in het verlengde lopen van je ruggenwervels. Lig je op je rug dan moeten je nekwervels goed ondersteund worden.

Zijn gouden formule is: stevig in de nek, zacht aan de schedel. Het kussen kan bestaan uit verschillende materialen. Je kunt ook kiezen voor een kussen van stevig (schuim) materiaal waarbij het kussen dik is in de nek en dun onder het hoofd.

Belangrijk is om je hoofdkussen te combineren met een niet te hard matras; hierdoor kunnen je schouders onvoldoende in het matras wegzakken.

Bij nek/schouderklachten gaan mensen vaak over tot de aanschaf van een nog dikker kussen, terwijl het probleem dan te herleiden is naar een te hard matras. Niet doen dus!

Laat u zich goed informeren bij de betere beddenspeciaalzaak. Vaak zijn kussens en matrassen voorhanden waarop u thuis kunt proefslapen, zo komt u tot een weloverwogen keuze voor het matras wat het beste bij u past.

Succes en slaap lekker!

bron: de Volkskrant 25-11-2017

Team fysiotherapie Ernste & van Opstal

Comments are closed.