Nieuwe knie of heup voorkomen of uitstellen met oefentherapie, vergoeding uit de basisverzekering !

Category Nieuws
12 november 2017, Comments 0

Nieuwe knie of heup voorkomen of uitstellen met oefentherapie, vergoeding  uit de basisverzekering !

In 2018 wordt het basispakket van de zorgverzekering uitgebreid. Er verdwijnen geen behandelingen uit het pakket, wel komt er een bij. Patiënten met artrose, slijtage aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie vergoed.

Oefentherapie bij artrose van knie en heup is bewezen effectief. Daarom adviseerde het Zorginstituut eerder al om deze behandeling in het basispakket op te nemen. De vergoeding geldt voor maximaal twaalf behandelingen per periode van twaalf maanden. In de praktijk is gebleken dat wekelijks een behandeling gedurende acht tot twaalf weken gemiddeld voldoende is om een patiënt de oefentherapie aan te leren. Daarna kan de patiënt dit zelf in de thuissituatie of in de sportschool voortzetten.

Wat houdt de fysiotherapeutische behandeling in?

Uitleg en begrijpelijk maken wat artrose nu precies is, daar starten we mee. Daarna een intake en onderzoek naar de beweegmogelijkheden en spierkracht! Zo kunnen we de resultaten goed evalueren, tussentijds en aan het eind van de behandelserie. Aan de hand daarvan wordt een op maat oefenschema voor u ontwikkeld, wat u ook thuis kunt uitvoeren met eenvoudige hulpmiddelen.

Om resultaat te behouden is het belangrijk om te blijven trainen, vaak is het dan goed om een sport te kiezen die u leuk vindt en wat past bij uw aandoening. Wij adviseren u en motiveren u!

Team fysiotherapie: Willem-Jan Berghuis. Paul Ernste, Linda Ernste-van Opstal, Marjan Ruissaard, Rick Smeenk

 

 

Comments are closed.