Category Blog
20 oktober 2019, Comments 0

Afgelopen woensdag 15 oktober zond de AVRO een aflevering uit genaamd “de dokters van morgen”. Een aanrader om eens terug te kijken. Heldere duidelijke info over het onderhouden en verbeteren van spierkracht en uithoudingsvermogen.

De boodschap van deze uitzending is: je hoeft niet perse naar de sportschool om fit te blijven!

Hoe verbeter ik mijn conditie
Tijdens de uitzending werd een 7 minuten workout training vergeleken met 150 minuten matig intensief het huishouden doen. In het eerste geval was het effect groter dan bij het 150 minuten matig intensief huishouden doen. Maar ook in de laatste groep was zeker sprake van verbetering van conditie en spierkracht. Ook poetsen en stofzuigen is sport!

Onderhoud van spiermassa
Als je 65 jaar bent is dat echt geen reden om te stoppen met bewegen omdat je te oud zou zijn. Nee, juist voor ouderen blijkt het heel belangrijk om te blijven bewegen, in welke vorm dan ook. De lift nemen is snel gedaan maar juist het traplopen zorgt voor conditieverbetering en spierversterking in de benen.

Vaak gaat men bij het ouder worden denken aan verhuizen naar een appartement. Dan weet je zeker dat je weinig trap meer zult lopen en dus ook spiermassa zal gaan verliezen in je benen. Afname van spiermassa in je benen kan problemen geven bij het opstaan uit de stoel, maar ook bijvoorbeeld bij het opstaan van de wc. Onderhoud is dus erg belangrijk om je zelfstandigheid te bewaren.

Ook geeft bewegen afname van gewicht en daardoor minder kans op diabetes , hartfalen.

Inactiviteit
Als je enige tijd in bed ligt of in het gips hebt gezeten verlies je geen spiervezels maar  de spiervezels worden dunner. Tijdens een week ziekenhuisopname verlies je al 1,4 kg aan spiermassa en dan duurt het een half jaar training om dit weer terug te krijgen aldus Prof. Van Loon hoogleraar bewegingswetenschappen.

Aan de slag
Klik op deze link en u kunt kiezen uit 2 varianten training: intensief en licht. Gewoon bij u thuis in de woonkamer zonder fitnessapparatuur werkt u effectief aan een gezond lijf!

Begeleiding
Wilt u liever onder begeleiding trainen? Dat kan binnen onze praktijk. Wij bieden Fysio Medische Training om u op weg te helpen.  Onze fysiotherapeuten helpen u met het goed uitvoeren van de oefeningen in groepsverband (kleine groepen van max 5-6 personen)  en kunnen u daarnaast een trainingsschema meegeven voor thuis.

Voor info neem gerust contact met ons op, bel 0314-366333 of whatsapp naar 0638226446

Liever mailen? Dat kan naar info@fysio-berghuis.nl

Comments are closed.