Team

Samen met u willen wij werken aan uw herstel. Wij zullen ons uiterste best doen u de meest passende behandeling te geven. Samen met u werken betekent ook dat u medeverantwoordelijk bent voor het verloop en resultaat van de behandeling. Wij begeleiden u hierbij in de zin van oefenprogramma’s voor thuis en adviezen. Zo hopen wij samen met u te komen tot een zo optimaal mogelijk resultaat.

Onze behandelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwing (evidence based) en wij werken continu aan onze kwaliteit door bij- en nascholingen.

Linda Ernste - van Opstal

Geregistreerd master bekkenfysiotherapeut (MSPT), algemeen fysiotherapeut

BIG-registratienummer: 59034639404

In 2001 heeft Linda Ernste de opleiding bekkenfysiotherapie afgesloten aan het Erasmus opleidingsinstituut te Rotterdam. In 2003 is de opleiding kinderbekkenfysiotherapie hieraan toegevoegd. In 2008 heeft zij de masteropleiding afgerond aan de S.O.M.T. te Amersfoort.

Linda is in 1979 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie te Arnhem. Vrijwel direct is zij zich gaan specialiseren in de begeleiding en behandeling van zwangeren met bekkenklachten en mannen en vrouwen met bekkenbodemklachten in de breedste zin van het woord. Zij behandelt veel mannen met CPPS (chronische bekkenpijnsyndroom). Vanuit de eerste lijnspraktijk neemt zij maandelijks deel aan het uro-gynaecologisch overleg in het Slingelandziekenhuis en de kinderbesprekingen in het kader van de plas- en poeppoli (PIPO poli). Tevens is zij als skillsdocent geweest aan de opleiding bekkenfysiotherapie van de S.O.M.T. te Amersfoort.


Paul Ernste

Geregistreerd Manueel Therapeut, Algemeen Fysiotherapeut, Dry Needling, schouderspecialist (lid WSEG Rijnstate), tevens is hij lid van het Rug Netwerk Twente (neurochirurgie Enschede-Doetinchem)

BIG-registratienummer: 19033567404

Paul is in 1990 in 1990 hij afgestudeerd aan de S.O.M.T (Stichting Opleidingen Musculoskeletale Therapie) als manueel therapeut. Hij heeft een jarenlange revalidatie-ervaring opgedaan binnen revalidatiecentra. In juli 2008 heeft hij de Masteropleiding Manuele Therapie voltooid aan de S.O.M.T. te Amersfoort. Paul heeft de opleiding Dry needling te Amsterdam afgerond.

Paul Ernste is in 1980 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie te Arnhem. Na zijn afstuderen is hij 15 jaar werkzaam geweest als sportfysiotherapeut op het Sport Medisch Advies Centrum Arnhem, waar hij veel ervaring heeft opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van sportblessures. Zijn afstudeerproject bestond uit een case study naar de behandeling van patiënten met lage rug- en bekkenklachten i.c.m. bekkenbodemdysfuncties. In 2011/2012 heeft Paul de opleiding COPD en beweegprogramma’s gevolgd. Daarnaast is hij lid van de werkgroep R.C.A. (Rugcentrum Achterhoek)


Marjan Ruissaard

Algemeen fysiotherapeut, schouderspecialist (lid WSEG Rijnstate), zwangerschapsbegeleiding bij bekkenpijn.

BIG-registratienummer: 99038537104

Sinds 1995 begeleidt zij zwangere vrouwen en jonge moeders. Zij is o.a. mede-auteur van draaiboeken voor de begeleiding van zwangeren pre- en postpartum. Met het oog op de behandeling van bekkenklachten heeft zij, naast andere specifieke cursussen, de cursus lage rug- en bekkenpijn gevolgd bij het Spine & Joint Centrum te Rotterdam, hèt centrum in Nederland voor de behandeling van lage rug- en bekkenklachten.

Marjan Ruissaard-Hulsbergen is in 1992 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Arnhem. Zij is algemeen fysiotherapeut en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister. Het oefentherapeutisch aspect is hierbij ruim aan bod gekomen. Binnen onze praktijk ligt haar aandachtsgebied tevens bij de algemene fysiotherapie. Tevens is zij geschoold in de methode Cecile Rost, behandeling bij peripartum bekkenpijn Het oefentherapeutisch aspect komt hierbij ruim aan bod. Binnen onze praktijk ligt haar aandachtsgebied tevens bij de algemene fysiotherapie en het behandelen van schouderklachten. Zij maakt deel uit van het schoudernetwerk van het Rijnstate ziekenhuis.


Willem-Jan Berghuis

Fysiotherapeut en geregistreerd Master Manuele Therapie (MMT), triggerpoint behandeling, mulligan concept, medical taping, Dry Needling, schouderspecialist (lid WSEG Rijnstate).

BIG-registratienummer: 99038537104

Willem-Jan Berghuis is in 2004 afgestudeerd als fysiotherapeut bij Thim van de Laan. Als fysiotherapeut is hij werkzaam geweest in diverse praktijken en revalidatiecentra, waaronder lange periode in een gezondheidscentrum. Vanwege de behoefte aan verdieping om patiënten met nek-, schouder- en rugklachten nog beter te kunnen behandelen, heeft hij de Master Manuele Therapie gevolgd aan de SOMT in Amersfoort. In 2011 heeft hij deze opleiding afgerond en is hij sindsdien werkzaam als manueel therapeut.

De mogelijkheid om triggerpoint massage of het Mulligan concept (een pijnvrije behandelmethode voor spier- en gewrichtsklachten) toe te passen, is en prettige aanvulling op de manuele therapie. Medical taping kan daarbij ondersteuning bieden, om met minder pijn te kunnen bewegen.


Rick Smeenk

algemeen fysiotherapeut

BIG-registratienummer: 19920895404

Rick Smeenk is in januari 2016 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als fysiotherapeut heeft hij enige ervaring opgedaan in Duitsland in een eerstelijnspraktijk. Sinds september is hij werkzaam bij ons. Zijn affiniteit ligt onder andere bij sportblessures.