Wat mooi weer, spit in uw rug en de coronacrisis met elkaar te maken hebben

Category Blog
3 mei 2020, Comments 0

Dit mooie weer nodigt uit om je tuin eens flink onder handen te nemen. De hele tuin onkruid vrij, voldaan kijk je nog even rond. Je trekt een achtergebleven grasspriet uit een bloemenperk en ineens kom je niet meer omhoog… het is in je rug geschoten; SPIT!! Wat nu? Contact opnemen met onze praktijk is het advies, dan overleggen we met u op welke wijze behandeling mogelijk is.

Vanwege coronavirus alleen acute en noodzakelijke zorg

Zoals u op onze website kunt lezen, is de praktijk alleen geopend voor acute en noodzakelijke zorg. Wij mogen patiënten behandelen, bijvoorbeeld na een operatie of bij acute klachten (waaronder spit). We hanteren een stappenplan opgesteld door het KNGF (genootschap voor fysiotherapie), om de wijze van behandeling met u af te stemmen.

Intake: e-consult via (video)bellen

In deze tijd doen wij de intake via (video)bellen. Dit heet een e-consult. Tijdens dit e-consult bespreken we uw klacht en behandelplan. We overleggen met u hoe de behandeling eruit ziet. Ook geven wij u alvast tips en tricks: we leggen u uit welke oefeningen u kunt doen en wat helpt om de pijn te verminderen.

Behandeling: online ‘op afstand’ of fysiek in onze praktijk
Waar mogelijk zullen we de behandeling online uitvoeren, door meerdere e-consults en door oefeningen met u te delen (bijvoorbeeld via filmpjes). Als er sprake is van acute of noodzakelijke zorg, dan behandelen wij u fysiek in onze praktijk. Voor deze behandelingen kunnen we persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken, zoals handschoenen, mondkapje, bril en schort.

De eerste tips en tricks voor spit leest u alvast hieronder:
Hoe kom je nu over deze pijn heen? Lopen is moeilijk en bukken lukt helemaal niet meer.
– Ga NIET stil zitten of alleen maar liggen.
– Blijf bewegen: probeer te lopen en zoveel als mogelijk alle dagelijkse handelingen uit te voeren.

Klik hier voor oefeningen om weer mobieler te worden

Comments are closed.