Category Nieuws
17 juni 2020, Comments 0

Deze week vindt de Wereld Incontinentie Week ( World Continence Week (WCW) 2020) plaats, georganiseerd door de International Continence Society (ICS).

Doel van deze week

Het doel van deze week is aandacht te vragen voor incontinentieproblematiek. Wereldwijd hebben 400 miljoen mensen last van incontinentie, dus verlies, van urine en/of ontlasting. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Het vermoeden bestaat dat dit aantal slechts het topje van de ijsberg is.

Taboe

Er rust een taboe op het praten over urine-incontinentie. Praten over ontlastingsverlies is voor veel mensen nog moeilijker en roept gevoelens van schaamte op en mensen dreigen in een sociaal isolement te komen.

Bekkenfysiotherapie

Binnen onze praktijk is een bekkenfysiotherapeut werkzaam die met name patiënten behandelt met incontinentieklachten op het gebied van urine en ontlasting. Wilt u laagdrempelig en in vertrouwen eens praten over uw klachten op dit gebied mail gerust naar info@fysio-berghuis. De bekkenfysiotherapeut zal dan contact met u opnemen.

Onze boodschap

Blijf niet met deze klachten lopen; in de meeste gevallen is er hulp mogelijk zodat uw kwaliteit van leven kan verbeteren. We denken graag met u mee!

Comments are closed.